Sa Samsungom, lako je zamisliti.

Samsung je jedna od najvećih i vodećih globalnih tehnoloških kompanija u svijetu, koja pokriva različite industrije i tržišta, s namjerom da budu jedna od najcjenjenijih kompanija, sa prepozunatljivm brandom. Snaga tvrtke izvire iz sposobnosti zaposlenih i tehnologije koju stvaraju, a postignuća su temelj budućeg napretka.

Byung-Chull Lee je 1938. godine u korejskom gradiću Taegu pokrenuo vlastiti posao koji je primarno bio usmjeren na izvoz sušene ribe, povrća i voća iz Koreje u Mandžuriju i Kinu. Tijekom samo jednog desetljeća, SAMSUNG je stvorio svoju proizvodnju i prodaju, a to je postao temelj moderne globalne korporacije koja i danas nosi isto ime.

Daljnjim razvojem, SAMSUNG je osnivanjem novih tvrtki uvoz zamijenio proizvodnjom u zemlji, a otvaranjem niza podružnica u najvažnijim svjetskim središtima, proširio je tržište za izvoz svojih proizvoda i tako već 1950. godine postao jednom od vodećih trgovačkih tvrtki u Koreji.
Sedamdesete su godine za koncern SAMSUNG bile obilježene visokim investicijama kojima su postavljeni strateški temelji njegova budućeg rasta.

U razdoblju od 1980. do 1988. SAMSUNG se uspješnim razvojem VLSI čipa od 64 K DRAM (Dynamic Random Access Memory) u prosincu 1983. po prvi put našao u ulozi koncerna koji izravno utječe na razvoj visoke tehnologije, a uspostavljanjem Samsung Data Systema (SDS) 1985. postao je leaderom u IT uslugama, uključujući sistemske integracije, sistemsko upravljanje, consulting i mrežne usluge.
Takva usmjerenost ka tehnologiji sredinom '80-ih dovela je do još jednog ključnog razvoja, a to je stvaranje dvaju instituta, za istraživanje i razvoj: SAMSUNG Economic Research Institute (SERI) i SAMSUNG Advanced Institute of Technology (SAIT).
Byung-Chull Lee-ja je, nakon njegove smrti, naslijedio sin Kun-Hee Lee, koji je prigodom pedesete godišnjice osnutka SAMSUNGa 1988. najavio zaokret u poslovanju usmjeravajući rast SAMSUNGa prema postajanju korporacijom 21. stoljeća.

Donošenjem New Management programa 1993., formulirana je odlučnost SAMSUNGa da kreira proizvode vrhunske kvalitete, koji bi bili izravan doprinos globalnom društvu.

Tijekom tog vremena 17 različitih proizvoda uvršteni su među prvih pet proizvoda globalnog tržišta, a ostalih 12 visoko su rangirani u svojim područjima.

U području LCD-a, SAMSUNG je neosporan svjetski leader od samog početka.
Prema istraživanju agencije CONTEXT BNA, Samsung je posljednjih sedam godina, uključujući i 2007. godinu, broj 1 proizvođač monitora u Hrvatskoj i svijetu.

Tko je online ...

Trenutno aktivnih Gostiju: 258